Vergunningenwinkel

Purmerend en BeemsterU wilt wat veranderen aan uw huis, tuin of bedrijf?


Meestal heeft u daarvoor een omgevingsvergunning nodig.


In onze vergunningenwinkel vindt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u uw vergunningen aanvragen.Bouwen en verbouwen

Wilt u een woning, bedrijfspand, garage of schuur bouwen of verbouwen? Dan hebt u hiervoor meestal een omgevingsvergunning (activiteit bouwen) nodig.

Kappen

Staat uw boom op de bomenlijst? Dan moet u voor het kappen een omgevingsvergunning (activiteit kappen) aanvragen. Staat de boom niet op de lijst, dan mag u zonder vergunning kappen.

Slopen

Wilt u sloopwerkzaamheden uitvoeren aan een beschermd monument of stadsgezicht? Dan moet u een Omgevingsvergunning slopen aanvragen. Anders voldoet een sloopmelding.

Brandveilig gebruik gebouwen

Voor bepaalde gebouwen (bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, café of hotel) heeft u een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig (de gebruiksvergunning). Dit ter voorkoming van brand, brandgevaar en ongevallen bij brand.


Monumenten en archeologie

Wilt u een beschermd monument verbouwen, onderhouden of restaureren dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. Gaat u slopen, bouwen of op andere wijze de bodem verstoren in een gebied met archeologische waarde dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Reclame

We kennen vergunningvrije reclame-uitingen en vergunningplichtige reclame-uitingen.
Tijdelijk gebruik gemeentegrond

Wilt u tijdelijk gebruik maken van gemeentegrond? Bijvoorbeeld voor het stallen van bouwmateriaal of het plaatsen van steigers, containers, stortkokers of bouwketen? Dan hebt u daarvoor meestal een vergunning nodig.

Weg aanleggen of veranderen

Wilt u werkzaamheden uitvoeren die gevolgen hebben voor het aanzien van het landelijk gebied? Dan hebt u in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning voor aanleg nodig.


Milieu

Gaat u een bedrijf beginnen of wijzigen dat mogelijk het milieu belast? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning voor milieu nodig. Soms kunt u volstaan met een milieumelding. Of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen, hangt af van hoe zwaar uw bedrijf het milieu belast.

Is mijn plan haalbaar?

Als u een indicatie wilt, kunt u een principeverzoek indienen. U legt dan uw (bouw)plannen aan ons voor zonder dat u een officiële aanvraag voor een omgevingsvergunning indient.

Overige vergunningen

Voor vergunningen anders dan omgevingsvergunningen kunt u de websites www.purmerend.nl en www.beemster.net raadplegen.


(0299) 452 452 | Purmersteenweg 42 | 1441 DM Purmerend | Postbus 15 | 1440 AA Purmerend