Purmerend herdenkt en viert

In navolging van de maatregelen door de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus zullen de activiteiten rond 4 en 5 mei en 75 jaar vrijheid op aangepaste wijze herdacht of gevierd worden, of worden geannuleerd. Voor nadere informatie kunt u kijken op de nieuwspagina van deze website, de websites van betrokken organisaties of contact opnemen met de desbetreffende contactpersonen.


Activiteiten

In het kader van 75 jaar vrijheid worden door heel Purmerend én daarbuiten talloze activiteiten georganiseerd.

Van klein tot groot, er is overal wat te doen.

Vrijheidsmaaltijden

Organiseer een vrijheidsmaaltijd in uw straat of wijk! Samen eten en stilstaan bij onze vrijheid.

Vrijheidsgedicht

Laat u inspireren door de dichterskring Waterland.

In 2019 en 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.


De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan.

In Purmerend willen we hier met elkaar vorm aan geven en iedereen in de gelegenheid stellen om 75 jaar vrijheid te vieren!


Hoe?

Dat bepalen inwoners, organisaties of bedrijven zelf. Iedereen die dat wil, kan iets organiseren rond het thema Vrijheid. En daarbij maakt het niet uit of het initiatief groots en meeslepend is of juist kleinschalig of ingetogen.


Activiteiten nationaal

Nationaal comité 4 en 5 mei

www.4en5mei.nl

Activiteiten regionaal


Activiteiten in Purmerend

In het kader van 75 jaar vrijheid worden door heel Purmerend én daarbuiten talloze activiteiten georganiseerd.

Van klein tot groot, er is overal wat te doen.

Bekijk alle activiteiten